de todo un pouco

martes, 28 de agosto de 2012

O NOSO ADEUS A RUTH E XOSE


         Como  nais  que somos, vivimos con indignación a desaparición dos nenos Ruht e xosé, e  dende aquí queremos renderlles  o noso pequeno homenaxe, e pedir a quen corresponda que se faga xustícia e se lle de o seu merecido a   persoa que foi  capaz de cometer tal  barbarie.

Sumámonos tamén a dor da súa familia, aínda que sabemos que non haberá nada que poda mitigar a dor de esa nai, dende aquí mandámosche un abrazo RUTH ORTIZ  e o nosas mais sentidas condolencias.

Deixo estes enlaces sobre as noticias que apareceron na prensa o longo de estes interminables meses de busca



 




 

venres, 10 de agosto de 2012

Son de aldea

                 Unha bonita iniciativa da aldea de Albá no concello de Palas de Rei, que  compartimos con vos a través de este enlace, animádevos e as que queirades imos aló.
son de aldea



ROSQUILLAS DE ANÍS

Ingredientes:
  1 kg de fariña
4 ovos
1/2 vasos de aceite
1 vaso de auga

1 vaso de leite
½ vaso de anís ou esencia de anis
Azucre
Lavadura en po ou un sobre de levadora de panadería

 Maneira de facelas:
Mesturamos ben a fariña coa levadora, batemos os ovos, e engadímoslles o leite a auga, o aceite e o anís, poñémolo a quentar o lume tendo coidado que non nos queza moito para que non se tralle o ovo.
Con esta mestura amasamos a fariña hasta conseguir unha masa ben traballada que non se nos pegue as mans
Cubrimos a masa con un pano e deixámola repousar nun sitio a poder ser quentiño para que levede. O tempo de levedado depende a levadora que utilicemos, se e tipo roial levaralle mais tempo que si e levadora de panadería. Podemos comprobar que está cando estea o suficientemente esponxosa coma para dobrar o seu volume.
Cando estea léveda a masa, procedemos a modelar as rosquillas deixándoas un anaquiño para que de novo levede a rosquilla feita.
Poñemos a quentar abundante aceite en unha tixola a fogo non moi forte, cando este quente fritimos as rosquillas a fogo non moi forte para que non se nos queimen e mais para deixarlles tempo a que se nos pasen ben por dentro e así saian mais esponxosas.
Despois de fritilas, procedemos a facerlles o almíbar, botando en unha tixola sobre ½ kg de  azucre o que lle engadimos ½ vaso de auga. Deixamos cocer hasta conseguir que este a punto de  ebra.
            Pasamos a roscas unha a unha por el para que nos queden ben impregnadas, cando o almíbar se enfríe estarán listas para servir.
Nota: as cantidades son orientativas, podemos varialas a gusto. Se non e suficiente cantidade para amasar ben a fariña podemos engadir leite ou auga.

CENA DO REMATE DE MANUALIDADES

          Hoxe vou compartir con vos a imaxes da nosa cea de despedida de manualidades, que xa celebramos a  primeiros de xulio.
          A primeiros de septiembre volveremos a empezar outro novo curso, se queres apuntarte podes facelo falando  algunha das da directiva.



















luns, 6 de agosto de 2012

Tarta de doce de leite


                                                      TARTA DE DOCE DE LEITE


                                                    INGREDIENTES:
                                                          PARA  O DULCE DE LEITE

                                                    ¾  litros de leite
                                            300 gr de leite condensa
                                                    250 gr de azucre
                                                     10 ovos grandes
                                              PARA O BIZCOITO:

                                                       4 ovos
                                             4 culleradas de fariña
                                             4 culleradas de azucar
                                        ½ sobre de levadura en po

                                                MANEIRA DE FACELO:
                  1.-Bátense os ovos  co azucre, e engádeselles a leite condensada. Continúase     batendo e agregase a leite morna
                   2.-Mezclase todo ben e vertémolo nun  molde ben caramelizado que nos sirva para cocer o baño maría.
                   3.-Deixamos a mestura anterior e pasamos a facer o bizcoito, para elo separamos a claras das  xemas
                   4.- Mesturamos as xemas co azucre e a levadura e batémolas hasta que queden cremosas.
                   5.-Batemos as claras a punto de neve
                   6.- engadímoslles as xemas e seguimos batendo un pouco hasta que estea ben esponxo
                    7.-Engadimos a fariña, incorporándoa con movementos en envolventes e cando estea ben mesturada valeirámolo encima  da mestura que prepararamos anteriormente.
                    8.-Xa podemos ter fervendo a auga para introducir o a tarta, deixámola cocer no lume hasta que empece a ferver a auga, cando rompa a ferver metémola no forno a 180 º comprobamos que esta cocida cando o espetala con unha agulla esta nos saia limpa