de todo un pouco

xoves, 13 de xuño de 2013

TARTA DE PIÑA


               Agora que chega o verán, apetécennos máis os postres fríos, e ademais, a maioría deles teñen unha vantaxe engadida, posto que para a súa elaboración non se  precisa o forno, evitando así o calor que este desprende, ademais de preparala en uns escasos 20 ou 25 minutos.

               Un de estes postres fríos e a tarta de piña, da que vos deixo a receite a continuación.

 

                                                INGREDIENTES:

                                                1 paquete de sobaos

                                                1 bote grande de piña

                                                1 sobre de xelatina de piña

                                                ½ litro de nata líquida

                                                Caramelo líquido

                                                5 ou 6 cereixas en almibar (opcional)


 

                                                PREPARACION;

              -  Cubrimos a base do molde con caramelo líquido, igual que para preparar un flan.

               - Seguidamente poñemos as rodelas de piña escorridas encima do caramelo, reservando o almívar  para mais adiante, se decidimos poñer as cereixas, poñémolas en cada burato da piña, a cantidade de rodelas dependerá do tamaño de molde.

               -A continuación da piña poñemos unha capa de sobaos, procurando encher ben todos os ocos.
               - Quentamos a nata sen que chegue a ferver, e en canto, en outro cazo mezclamos ben o almibar da piña co sobre de xelatina de piña; cando teñamos a nata quente engadimos a mestura de xelatina e almibar a nata.

               -Deixamos encima do lume hasta que  empece a ferver removendo constantemente con unha culler de madeira para que non se nos queime.

               - Volcamos encima dos sobaos e coa culler de madeira presionamos lixeiramente os sabaos para que se nos empapen ben da mestura e asi nos saia a tarta mais xugosa.

               -Metémola na neveira e deixámola enfriar polo menos 6 horas, aínda que é mellor preparala de un dia para outro.  

               -para servila dámoslle a volta sobre unha bandexa a que , si os desexamos, podemos cubrir con unha blonda. 

  

 

     

 

2 comentarios: