de todo un pouco

domingo, 11 de agosto de 2013

O calabacín


Non se coñece moi ben a orixe do  calabacín, o que si sabemos e que e unha planta de fácil cultivo  e que acostuma a medrar ben nas nosas hortas; que o seu consumo está a estenderse cada día mais entre nos.
 E unha verdura de verán, e os mais sabrosos  relollémolos nos meses de xulio a setembro aínda que pode atoparse no mercado durante todo o ano.
Pertence a  mesma  especie que a calabaza, sen embargo presenta calidades nutritivas propias. O seu principal compoñente e a auga, seguido dos hidratos de carbono e pequenas cantidades de graxa e proteina, con un aporte moderado de fibra, o que o converte en un bo alimento para persoas con exceso de peso polo seu escaso aporte calórico.
Contén unha fibra que suaviza e desinflama as mucosas do aparato dixestivo, resultando muy facil de dixerir, tendo tamén un efecto laxante sobre o noso intestino.

                            VALOR NUTRITIVO POR 100 GRAMOS

                            Enerxía                                 29.5 kcal
                            Auga                                     92 ml
                          Fibra                                     1.3 gr
                             Potasio                                400 mg
                             Maganesio                         16 mg
           Existen numerosas maneiras de preparalos, desde recheo, hasta unha suave crema, estas son  algunhas maneiras

 

MITAS DE CALABACÍN RECHEO    
 
 INGREDIENTES:

1 calabacín mediano,
Cebola raiada,
Pulpa de calabacín
Beicon  afumado
Fariña,
1 vaso de leite´
Queixo raiado,
Pan raiado con allo e perexil  seco,
Tomate frito

 

                                                  MANEIRA DE FACELO
              Cortar o calabacín en duas mitades.
             Facerlles uns cortes na pulpa e envolvelos nun film trasparente  para fornealos no microondas uns seis minutos.
            Unha vez fríos, sacarlles a pulpa e sofreila coa cebola raiada e o beicon cortado en anaquiños.
            Engadir a fariña,  mesturar ben e engadir pouco a pouco o leite para facer unha bechamel  basta.
             Engadir por enrriba o queixo raiado e por último o pan raiado.
             Meter o forno una anaquiño hasta que se funda  ben o queixo. Adornar o fondo do prato con tomate frito.

-------------------------------------------------------------------------------------------
  




                             MOUSSE DE CALABACÍN
 
                        Ingredientes:
                        2 calabacíns grandiños
                        2 cebolas
                        1 limón,
                        4 culleradas de aceite de oliva
                        Perexil
                        Sal e pimenta moida (opcional)
                        4 rebadas de pan tostado quente
 


                        Como facelo:
           Pelamos os calabacins e as cebolas, cortámolos finos
           Poñemos unha tixola a quentar co aceite, na que engadimos a cebola primeiro, deixámola facer a lume lento hasta que se poña transparente, logo engadimos o calabacín, e refogamos durante 5 minutos.
           Pasado este tempo, votamos todo na batedora, engadimos a sal e a pimenta, un pouco de raiadura de limón e un chorriño de limón, batemos hasta conseguir unha crema espumoso.
            Servimos en cuncas, espolvoreado co perexil picado e acompañado do pan tostado quentiño.
           Ideal para tomar como primeiro prato, e moi sabroso e ten un sabor moi suave.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

 
        
        



                             TORTILLA DE CALABACIN

Ingredientes :(para unha persoa)
                            
          1 calabacín
          2 ovos,
          1 cullerada de aceite de oliva,
          1 dente de allo
           Perexil e sal

  Maneira de facelo:

          Lavar ben  o calabacín, sil pelar, cortámolo en cadrados pequenos, picamos o allo e o perexil e votamos as tres cousas en unha sarten, conm unha cullerada de aceite, e facémolo de 15 a 20 minutos hasta que o calabacín esté brando.

          Batemos os ovos e engadimos a o calabacín previamente escorrido, deixando na sarteén o aceite sobrante, engadimos un pouco de sal e dixamos que repouse a mestura 5 minutos,

          Poñemos outra  vez a o lume a mesma tixola,e cando esté quente, votamos a mestura de ovo e calabacín, pasados un par de minutos  pregamos a mestura polo medio, facendo como unha empañadilla, e facemos por ambas lados hasta o punto desexado